2014. május 22., csütörtök

Máté György - Vida Ferenc: Hűség és hűtlenség - Jelenlegi ára: 348 Ft

Máté György - Vida Ferenc: Hűség és hűtlenség
Alcím: A függetlenségi mozgalom harcosai a
Raktári szám: 008209
ISBN: 9630912929
Kiadás éve: 1979
Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Méret: 117*203 mm, 201 oldal
Állapot: keménytáblás, a védőborító kissé kopott, jó
1942 tavaszán a Petőfi-szobor előtt lezajlott március 15-i tüntetést követően nagyméretű letartóztatási hullám indult a függetlenségi mozgalom résztvevői, elsősorban a kommunisták ellen. A vezérkari főnökség kémelhárító osztálya, a "del", a rendőrség, csendőrség nyomozóinak közreműködésével sok száz ellenálló között a kommunista párt két vezetőjét, Rózsa Ferencet és Schönherz Zoltánt is foglyul ejtette. E kötet szerzői, maguk is a hírhedt Andrássy-laktanya egykori foglyai mint szemtanúk és vádlottak hiteles leírást adnak a háborús politika szilárd védelmezője, a def "hétköznapi" munkájáról. Hogyan bántak a letartóztatottakkal, hogy próbálták a legkegyetlenebb eszközökkel vallomásra bírni a foglyokat, mindenekelőtt Rózsa Ferencet. Máté György szinte naplószerűen felidézi Rózsa Ferenc kínvallatását, utolsó óráit. Vida Ferenc Schönherz alakját állítja emlékezése középpontjába. Megrázó erővel eleveníti fel egy éjszakán át tartó beszélgetését Schönherz Zoltánnal. Mint jogász a Schönherz-per aktáit is revízió alá veszi, s meggyőzően bizonyítja, hogy a horthysta katonai vészbíróság az akkori jogrendszert is megcsúfolva hozta meg halálos ítéletét a szabad, független, demokratikus Magyarország önfeláldozó harcosával szemben.
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.
Szállítás:
- személyes átvétel Győrben, Debrecenben, Pápán, Sopronban és Budapesten az I., IX. kerületben - költségmentes
- előreutalással futárral egységesen Gránit bank számlára 765 Ft
- átvétel Pick pack pontokon, az ország több, mint 540 Hírlapboltjában, benzinkútján - előreutalással: 700 Ft, utánvéttel: 850 Ft
- külföldre a Paypal rendszerén keresztül történő előreutalással, a postai díjszabás alapján
- Szlovákiába utánvétel: 10 kg-ként 3 euró, előreutalással szlovák OTP számlára: 10 kg-ként 2 euró 20 cent



Jelenlegi ára: 348 Ft

Az aukció vége: 2014-06-12 03:00
. Máté György - Vida Ferenc: Hűség és hűtlenség - Jelenlegi ára: 348 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése