2014. április 22., kedd

Kenneth Macksey - A végső győzelemig - Jelenlegi ára: 500 Ft


Ez a kötet a II. világháború hadászati-hadműveleti kulcseseményeinek rendhagyó, a maga nemében páratlan hadtörténeti feldolgozása, melyben tíz nemzetközileg elismert katonai szakíró – megtörtént eseményekre, a szembenálló felek valós hadi, technológiai és politikai potenciáljára építve – a katonai helyzet alakulásának egy elképzelhető képét vázolja fel. Hipotetikus tanulmányaikban szemléletesen mutatják be a véletlenek és a lehetőségek történelemben betöltött szerepét, s azt, milyen hatással lehetnek a legcsekélyebb változtatások is annak menetére.
Ha Hitler a kötetben ismertetett lehetőségeket kiaknázza, másképp alakul a világ sorsa, a háború Németország győzelmével érhetett volna véget. Miért mulasztotta hát el ezeket a lehetőségeket? Miért vetette el Anglia lerohanásának tervét? Miért utasította el vezérkara javaslatát arra vonatkozóan, hogy egy koncentrált támadással Moszkvát már augusztusban elfoglalja? A fejlett haditechnikáért folytatott verseny kellős közepén miért nem biztosított elsőbbséget a korszerű tengeralattjárók, sugárhajtású vadászgépek és az atombomba kifejlesztésének akkor, amikor már csak karnyújtásnyira állt tőlük?
A szerzők gazdag forrásanyag alapján, tudományos igényességgel, ám nem minden utópizmustól mentesen mutatják be a világháború tíz fontos hadműveletét. Éppen ez a tárgyalási mód teszi lehetővé, hogy vitathatatlan hasznossága és tanulságai mellett a könyv érdekes és lebilincselően izgalmas olvasmány legyen szakértők és a történelem iránt érdeklődők számára egyaránt.
A könyv a „ 20. századi hadtörténet” sorozat kötete


Jelenlegi ára: 500 Ft

Az aukció vége: 2014-05-05 08:13
. Kenneth Macksey - A végső győzelemig - Jelenlegi ára: 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése